Dreaming Together

Centrum voor droom onderzoek

Dreaming Together - Centrum voor Droomonderzoek

Individueel droomonderzoek

We dromen allemaal zo’n 2 uur per nacht. Onze hersenen werken ’s nachts anders, zo is onze frontale kwab die normaal zorgt voor het plannen en het overzicht veel minder actief. Zaken die ons bezighouden worden daarom op een heel andere manier verbeeld en verwerkt dan overdag. Niet alleen kunnen we via ons droombewustzijn contact maken met vergeten onbewuste inhouden, ook informatie uit een groter bewustzijn dan dat van ons kleine zelf is toegankelijk. Het Zelf met een hoofdletter Z kan zich aandienen en richting geven aan ons leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat ergens een nachtje over slapen werkelijk helpt.

In de ruim 25 jaar dat ik mijn eigen dromen dagelijks noteer heb ik het droombewustzijn leren kennen als een gebied vol mysteries maar ook als een bron die praktisch bruikbaar is en houvast geeft met name in tijden van veranderingen. Er kan al naar gelang de wens van de dromer, op verschillende manieren met een droom of een nachtmerrie gewerkt worden. Bij alle methodieken is het uiteindelijk de dromer zelf die betekenis geeft aan zijn droom. De dromer wordt bij het vinden van deze betekenis geholpen door bijvoorbeeld een dialoog over de droom, het koppelen van de droom aan lichaamssignalen en/of het verbeelden van de droom op papier of middels representaties.

Dromen onthouden

Iedereen droomt. Als je je ’s ochtends geen dromen weet te herinneren is het de moeite waard er enige tijd wat extra aandacht aan te besteden door je de avond te voren voor te nemen je dromen te zullen onthouden en door een notitieblokje naast je bed te leggen. De fragmenten die je je ’s nachts en ’s ochtends nog herinnert kan je het beste meteen met steekwoorden noteren. Het helpt om rustig te blijven liggen en de tijd te nemen om wat herinneringen op te vissen. Soms lukt het om door veel terugkerende personen/thema’s in gedachten af te lopen, een droomflard terug te halen. Als je je niets kan herinneren kan je beginnen met het noteren van het gevoel waarmee je wakker word. Zo train je het contact met je binnenkant.

Later op de dag kan je aan de hand van de steekwoorden het droomverhaal wat uitgebreider opschrijven. Om te kunnen voelen en begrijpen wat de droom je wil zeggen is het vaak nodig om de droom aan een ander te vertellen. Door het vertellen haal je de droom uit je eigen smalle kaders en wordt de betekenis duidelijker kenbaar. Zeker als de luisterende ander helpt met het vinden van passende associaties.

Reportage droomconsult Flair 2016

”Ik droom fanatiek en onthoud mijn dromen regelmatig. Ook zoek ik droombeelden graag op. Als collega Suzanne vraagt of ik iets wil schrijven over droomonderzoek, hoef ik niet lang na te denken. Zou ik op nog onontdekte zelfkennis stuiten?“ Lees het hele artikel

Tarief droomconsult

Benieuwd naar wat die zich herhalende droom, die nachtmerrie of die vreemde ontmoeting in je droom te betekenen heeft? Maak een afspraak met me voor een korte of langere droomsessie.

Er kan per kwartier gereserveerd worden. Reservering van een droomsessie per telefoon: 023-5475119 of mail: info@dreamingtogether.nl

Sessie in Heemstede op de Zandvoortselaan 77, per skype (marja.moors) of telefoon.

Meestal is een sessie binnen 48 uur mogelijk.

Er worden geen kosten in rekening gebracht indien in de eerste 10 minuten blijkt dat de sessie niet voldoet aan de behoefte of verwachtingen. Na de droomsessie wordt per mail een factuur gestuurd met een betalingstermijn van 3 dagen. De nota vermeldt ‘kosten coaching’ zodat mensen met een eigen bedrijf deze kosten kunnen opvoeren als bedrijfskosten.

Tarieven

Exclusief BTW Inclusief BTW
15 minuten 18,50 euro 22,40 euro
30 minuten 37,00 euro 44,80 euro
45 minuten 55,50 euro 67,20 euro

Bij reservering van 1 uur: 70 euro excl. BTW, incl. 84,70 euro